marți, 14 iulie 2009

ION PRIOTEASA A VIZITAT «BĂTRÂNA DOAMNĂ A ARHITECTURII CRAIOVENE»

Şeful Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a trecut, ieri - 13.07.2009, pragul Casei Băniei, cea mai veche clădire din Craiova, unde s-au încheiat, recent, lucrările de consolidare şi reabilitare şi sunt în derulare cele de amenajare a unui spaţiu expoziţional pentru Secţia Etnografie a Muzeului Olteniei.
La rândul său, directorul Muzeului Olteniei, dr. Florin Ridiche, a afirmat că imobilul reabilitat va găzdui câteva mii de exponate ale Secţiei Etnografie, începând din iarnă.
“S-a lucrat atât de mult tocmai pentru că, fiind o clădire de o asemenea vechime, aproximativ 300 de ani o parte, iar altă parte are chiar 500 de ani, s-a muncit cu foarte mare atenţie. În momentul de faţă, din cunoştinţele mele, este singurul monument de artă brâncovenească restaurat complet şi funcţionabil din Oltenia. Nu s-a precupeţit nici un efort pentru ca această clădire să arate exact ca atunci când a fost construită. La sfârşitul acestui an vom avea prima secţie funcţională sută la sută. După 1 ianuarie 2010, Secţia Etnografie va putea fi vizitată. Are 13.000 de piese în colecţie, iar aproximativ 2.000 dintre ele vor fi expuse aici”,
a adăugat dr. Florin Ridiche.
Restul articolului poate fi citit aici.

Sursa: Editie Speciala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu