luni, 12 iulie 2010

Fortificaţiile de la Cioroiu, înapoi sub ocupaţie romană

De sus, de la înălţimea foişorului, un legionar veghează peste măreaţa fortificaţie de pe malul râului Eruga. La picioarele sale, bazine cu apă caldă şi fierbinte, saună şi o sală de exerciţii oferă un prilej de răgaz soldaţilor din Legiunea a VII-a Claudia. Copiii se joacă ţintar, un tată făureşte un inel cu capete de şarpe pentru fiul lui. În atelierul olarului, zeci de vase din ceramică sunt pregătite să ajungă în posesia gospodinelor, primindu-şi ca ultim detaliu sigla meşterului: «Armeni». Un soldat grăbit pierde o monedă, al cărei impact cu dalele aleii trece neobservat. Aceeaşi bucată valoroasă de metal, cu o uzură vizibilă după aproape 2.000 de ani, stă acum în palma arheologului Dorel Bondoc.

Restul articolului aici.

Sursa: Ediţie Specială.

2 comentarii:

 1. Daca doriti sa facem link exchange cu siteul http://www.wallpapershome.ro si www.jocurinoipentrucopii.ro sectiunea "Parteneri",eu va adaug blogul in cele 2 siteuri in schimbul adaugari pe siteul dumneavoastra a linkului www.jocurinoipentrucopii.ro cu titlul "jocuri noi"

  P.S daca sunteti de acord cu link exchange-ul va rog sa imi trimiteti si numele siteului dumneavoastra cu titlul cu care vreti sa fie adaugat

  alina2006sm@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua,

  As fi interesat de un link-exchange cu blogul dvs. Daca sunteti interesat astept un email pe admin@motruinfo.ro

  Cu respect,
  Ursu Radu

  (Dupa vizualizare as avea rugamintea ca acest comentariu sa fie sters)

  RăspundețiȘtergere